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Dear

I have been asked to respond to your letter of AprilS, 2007 in which you state that your
company has received Department of Labor violation notices "for not having: Workers
Compensation, Disability Benefits, Unemployment Insurance and associated wage schedule(s)
posted on two jobsites." You state that your company is a "mobile workforce" that does not have
"central meeting areas, consistent jobsites, 'fixed staffing' or gangboxes on many of (your) work
locations." You further state that you have "the required DOL and OSHA posting predominantly
displayed at each one of (your) offices (which employees frequent)." You cite Labor Law §661
and ask for the legal basis for the Department's position that you "need to have the associated
postings on each public jobsite."

It should first be noted that the two Notice of Labor Law Inspection Findings issued to
your company, copies of which are enclosed, make no mention of Labor Law §661, which
requires posting of the Minimum Wage Law. Therefore, your company has not been charged
with any violation of that section oflaw. Instead, your company has been provided with notice
that it failed to make postings required by Labor Law §220(3-a)(a) (prevailing wage schedules),
Workers' Compensation Law §51(workers' compensation), Workers' Compensation Law §229
(disability benefits) and Labor Regulation 12 NYCRR §472.7(b) (unemployment insurance).

Your question, therefore, may be stated as follows: must the required postings be made
at each jobsite at which employees are working, or are postings at offices frequented by the
employees sufficient for such purpose. It i3 the opinion of the COhunissioner of Labor that
postings must be made at jobsites.

Labor Law §220(3-a)(a) requires that prevailing wage schedules be posted "in a
prominent and accessible place on the site where the work is performed." (Emphasis added).
12 NYCRR §472.7(b) states that unemployment insurance notices "must be posted
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conspicuously in easily accessible places customarily frequented by the employees and at or
near each location where the employees' services are performed." (Emphasis added). Workers
Compensation Law §§51 and 229 both say that the required postings must be made "in a
conspicuous place or places in and about his (the employer's) place or places ofbusiness. "

As the relevant laws clearly state that prevailing wage schedules and unemployment
insurance notices must be posted where the work is perfonned, there can be no doubt that these
postings must be made on eachjobsite. Even though t~ere is no definition in law of the phrase
"in·and about his place or places ofbusiness," used in the Workers'Compensation Law, it is the
Commissioner's opinion that such places ir.clude jobsites. Since there is no definition of the
phrase "in and about his place or places ofbusiness" in the Workers' Compensation Law,
regulatiC?n or case law, the Department is obligated to look to other, similar requirements and to
interpret this statute in harmony with those similar requirements. In Harnett v. Village of
Ballston Spa, 152 A.D.2d 83 (3rd Dept. 1989), app. dism. 75 N.Y.2d 863 (1990), motionfor Iv.
to app. den. 75 N.Y.2d 711 (1990), the Court relied heavily on the rule of statutory construction
that statutes that concern the same subject matter must be construed in harmony with one another
(152 A.D.2d at 85-86) (citations omitted). Therefore, as these statutes and regulation all concern
the same subject matter, to wit: the manner in which notices to employees must be posted, and .
given the rule of statutory construction that statutes concerning the same subject matter must be
construed in hannony with one another, it is the Department's opinion that these statutes and'
regulation must be interpreted in hannony with one another. For these reasons, it is the
Department of Labor's interpretation oflaw that as Labor Law §220(3-a)(a) and 12 NYCRR
§472.7 clearly require notices to be posted at jobsites, the postings required by the Wor~ers'

Compensation Law must also be posted at jobsites.

Please be advised that the meaning of your statement "(t)his policy would require us to be
I providing, and upkeeping, these postings to each one of our employees who may be onsite at any

given time due to staffing changes," is not clear. None of these statutes or regulation requires
that notices be provided to each individual employee. Posting one copy of each of the required
notices at each of the required locations is :3ufficient compliance. In short, one of each of the
required notices must be posted at eachjobsite. ·There is no need to provide each employee at
each jobsite with each notice.

This opinion is based upon the infonnation provided in your letter ofApril 5, 2007. A
different opinion might result if any facts provided have been inaccurately stated, or if there are·
other relevant facts which have not been disclosed. If you have any further questions, please feel
free to contact me.

Very truly yours,

Maria L. Colavito

Couqset . , rJIp,Jr
bY"'1IJf!:O. Shapiro .

Senior Attorney
JGS:
enc.
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